Opis projektu
Organizacja kolejnych edycji Targu ze zdrową żywnością.Warsztaty edukacji żywieniowej, produkcji zdrowej żywności, jej wytwarzania w domu. Warsztaty zero waste, warsztaty przyrodnicze.Wykłady ze specjalistami dot. żywienia, zero waste i doboru diety dla dzieci i dorosłych.
Termin realizacji
25 maja
22 czerwca
31 sierpnia
14 września
19 października
Uzasadnienie
Celem projektu jest promocja zdrowego odżywiania i wiedzy ekologicznej dotyczącej zmniejszenia ilości odpadów, recyklingu, zero waste, drugiego obiegu zarówno żywności jak i rzeczy. Działanie na rzecz ochrony rodzimej fauny i flory. Ochrona roślin, pszczół, ptaków i ich wpływu na otoczenie. Zapewnienie mieszkańcom dostępności do sprawdzonych, zdrowych produktów od lokalnych producentów.Profilaktyka zdrowia wpłynie pozytywnie na zdrowie mieszkańców. Zwiększona zostanie świadomość wiedzy o ekologicznej żywności, przyrodzie i jej wpływie na zdrowie człowieka. Poszerzenie wiedzy na temat zmniejszenia ilości odpadów, recyklingu, zero waste- drugiego obiegu. Integracja i aktywizacja mieszkańców Gminy.
Miejsce realizacji
Centrum Demokracji i Integracji Obywatelskiej oraz teren przyległy ul. Poznańska 99 w Tarnowie Podgórnym
Poszczególne elementy kosztów, wskazane przez wnioskodawcę
Lp. | Część składowa | Łączny koszt |
---|
1 | artykuły spożywcze, reklama, promocja wydarzeń, zakup banerów, roll-upów, wydruk ulotek, naklejek, materiałów reklamowych, zakup programów do działań promocyjnych, zakup książek i materiałów na temat zdrowej żywności, oganizacja warsztatów edukacji żywieniowej, produkcji żywności i organizacja wykładów dot. sposobu żywienia, kuchni zero waste | 8 000 zł |